Joost de Jonge

Voor Joost de Jonge (Utrecht, 1975) werd een jeugddroom werkelijkheid. Al vanaf zijn derde deed hij niets dan schilderen, maar op zijn zevende wist hij het zeker: hij moest en zou kunstenaar worden! Hij studeerde af aan de HKU Vrije Schilderkunst,  cum laude . Sindsdien heeft hij vele successen behaald met zijn schilderijen en deze over de hele wereld tentoongesteld. Menig werk vond zijn weg naar belangrijke bedrijfs- en privécollecties, in Atlanta, LA, New York City, Turijn, Utrecht (Centraal Museum) Genève, Wenen en Madrid. In 2019 presenteerde hij een van zijn werken namens de Nederlandse delegatie van de St.Georgs-Orden, aan de Oostenrijkse Aartshertog Karl von Habsburg, van wie hij in 2018 nog de ridderslag ontving. Dit is volledig in overeenstemming met het pad dat hij nu volgt, een pad van kritisch succes en persoonlijke groei.
“Als je naar een schilderij van Joost kijkt, en vervolgens naar een hele reeks van zijn schilderijen, dan denk je helemaal niet aan invloeden en echo’s. Als je zijn werk ervaart, gebeurt juist het tegenovergestelde: je voelt een fundamentele kracht, een elementaire directheid.”
Uit: “Het recente werk van kunstschilder Joost de Jonge” door Robert Morgan (USA Novelist/Cornell Universiteit professor/schrijver van New York Times Best seller: Gap Creek)

Kunstwerken te koop