Pierre van Dijk

Zijn levensloop is bepaald niet doorsnee. Al vanaf zijn vierde jaar wist hij dat hij ging schilderen en dát zegt toch wel wat. Hij is geboren in Den Bosch, opgegroeid in Den Haag en volgde later de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten én een MO-akte om les te mogen geven. Enige zekerheid in een artistiek bestaan is ook wat waard!

Pierre heeft daarna o.a. een lichtshow ontworpen voor de beroemde band Pink Floyd en is in de tachtiger jaren met gezin en al verhuisd naar de Verenigde Staten, waar hij exposeerde met airbrush paintings en als Art professor aan de Lock Haven University doceerde. Een eigen stijl als kunstenaar ontwikkelen is ‘proberen’ en in die Amerikaanse tijd bleek zijn voorkeur uit te gaan naar het impressionisme, dat – in zijn eigen woorden – het leven kleurt en een wereld van licht onthult. Een fikse uitdaging. Dus weer studeren, maar nu in Europa.

Een verhuizing naar Frankrijk kan eigenlijk niet uitblijven, maar eerst opent hij nog een galerie en atelier in Den Bosch, die hij 5 jaar runt. Dan vindt hij het tijd om naar la douce France te gaan. Het licht en de natuur daar geven zijn schilderijen iets bijzonders en zijn Maison Atelier Pierre krijgt vervolgens veel bekendheid. Exposities in Los Angeles, Amsterdam, Florence en nog veel meer volgen dan ook snel, maar . . . Nederland gaat trekken.

Kunstwerken te koop